Viikkokatsaus – Jupinaa talvivaatteista ja lutikoista

Pojille oli jälleen ostettava uutta vaatetta yhden pienen etelänlomamatkan edestä. Ipanat kasvavat samaa tahtia, joten kierrätys pojalta toiselle ei onnistu. Aikaisemmin olen kierrättänyt omiakin vaatteita, kuten ulkohousuja, kenkiä ja kuoritakkeja pojilleni, mutta nyt eivät enää koot riitä. Kummatkin ovat minua jo selvästi pidempiä.

Kunnollisten kenkien osto oli jälleen kerran epätoivoista etsintää. Talvikenkien kun pitää olla TALVIkengät, sillä Oulussa asutaan ja kelit on sen mukaisia. Onneksi pojat itsekin ymmärtävät, mitä kunnon kengiltä vaaditaan ja nauravat suoraan niille, jotka koittavat mennä läpi talven tennareissa. Silti Merrell Overlook Ice WTPF jalkine, jonka listahinta oli 175 euroa, sai hetkeksi toivomaan, että jalankasvu pysähtyy juuri nyt. Intersportissa oli joku alehässäkkä päällä ja kengälle jäi hintaa ”vain” 140 euroa.

Sisävaatteissa hankintapaikka on Citymarket tai H&M. Onneksi ne kelpaavat. Päälivaatteet ovatkin siten toinen asia. Pojilla on erikseen lasketteluvermeet, mutta tarvitaan myös toinen, pyöräilyyn sopiva setti. Osa toppavaatteista on yksinkertaisesti liian paksuja ja kömpelöitä talvipyöräilyyn, mutta esim. kuoritakki on taas liian kylmä välitunnille. Kaipaan kovasti sitä aikaa, kun Reima Tec oli ratkaisu kaikkeen.

Kun laskee yhteen kengät, takit, housut ja lisää päälle muutamat hupparit, verkkarit, käsineet, sukat, pitkätkalsarit jne. kaikki kertaa kaksi, tulee mieleen muutama painokelvoton sana. Ei tosiaankaan ole liioiteltua sanoa, että vaatteisiin uppoaa hyvinkin yhden aurinkoloman hinta.

Koska kuitenkin vaadin lapsia polkemaan pyörällä kouluun ja harrastuksiin kesät-talvet, niin toisaalta silloin varusteidenkin pitää olla sen mukaiset.

Oli se ennen helpompaa
 • Auto on kolarikorjauksessa, sillä sitä kolhittiin parkkipaikalla. Korjauksen kulut ovat yli 5000 euroa, joka on täysin pöyristyttävä summa. Onneksi vastapuolen vakuutus korvaa kaiken. Omasta vakuutuksestani otin sitten sijaisauton itselleni. Kuvittelin ensin pärjääväni ilman autoa viikon, mutta toisin kävi.
 • Olen saanut riesakseni golfkyynerpään. Sitä vain ihmettelen, miten se nyt iskee, kun aktiivinen pelaaminen on jäänyt jo vuosia sitten.
 • Parantelen edelleen jalkojani, joihin sain ensin Skotlannista jotain ihmeellisiä vesikelloja. Niiden syy ei koskaan selvinnyt. Tosin IL-uutisoi, että BA:n koneessa olisi ollut jotain ötököitä. Ja BA:lla lensin.
 • Kiinassa ensimmäisen yön jälkeen heräsin nilkkojen kutinaan. Ja kappas vaan. Yöllä verelle raapimani nilkat paljastivat pesun jälkeen tutut kolme syöntikohtaa rivissä useassa kohdassa. Mahdotonta on sanoa, mistä lutikat iskivät. Ensimmäisenä päivänä kävin hutongeissa (Pekingin vanhoja ja likaisia kortteleita), Kiinan muurilla, nukuin tuntihotellissa ja tietenkin siinä hotellin sängyssä. Kortisonia vaan peliin, housunlahkeiden kärventäminen hiustenkuivaajalla ja sukkien roskiin heitto olivat ne, mitä siellä reissussa pystyin tekemään. Onneksi lisää syöntikohtia ei enää tullut. Kotona laitoin kaikki kamat 60-80 asteen pesuun ja tuliaisena tuodut silkkitäkin pakkaseen. Nilkat ovat edelleen ”mahtavan” näköiset.

Viikkokatsaus on ohi matkojen tapahtuvaa höpinää, jonka sisältö liittyy milloin mihinkin tai ei mihinkään.

6 Comments

 • Hyi hitto, lutikoita! Olen aina hotelleissa tutkinut sängynalusia taskulampulla kämppään mennessä (ihan kuin se jotain siinä vaiheessa auttaisi), vaikken edes tiedä, miltä luteet näyttävät. Talvivaatteet taas… jepjep. Sama homma edessä. Onneks kumpikaan ei ole merkkien suhteen sieltä nirsoimmasta päästä, mutta muuten tarkkoja eli vaatteita ei löydy koskaan ekasta kaupasta. Tänä vuonna ajattelin kokeilla osittain nettishoppailua, mutta kenkien kohdalla se ei toki oikein toimi. Anyway: voimia! 😉 AINA itsekin lasken, kuinka monta reissua tälläkin hankinnalla tekis…

  • Lutikat joo – ei kivoja :/

   Normisti revin lakanoita ylös ja yritän kurkkia just sänkyjen rakenteita, mutta Kiinassa a) en oikeastaan halunnut nähdä sängyn alle tarkemmin b) olin niin väsynyt iltaisin, että lähinnä kaaduin suoriltani sänkyyn.

   Vaikka ei merkkien päälle olisikaan, niin aina on se, että puuttuu just sopivat koot tai jotain… ja sitten kierros venyy maratooniksi. Mä olen ostellut H&M netistä paljonkin just perusvaatetta. On helppoa kun tietää, mikä koko on OK. Esim. nyt menee miesten S paidoissa. Hankalasti vaan usein ne kivoimmat värit on loppu. Kiinasta ostin kasan Mujin T-paitoja, kun hinta oli 1,20€ kpl. Tiedä sitten onko ne aitoja.

   Jep. Jaxuhalit myös sinne 😉

 • Aurinkomatkat ovat nykyisin sen verran edullisia että ainakaan yhden hengen reissun hinnalla ei noita vermaitä saa😀- tai yhden reissun kuluilla korkeintaan yhdelle pojalle.
  Kävipä p-ka mäihä sinulla kun lutikoita sait😟 Kyllä ne jostain sänkykamppeista tod näk on peräisin jos ei sitten tosiaan British Airwaysilta. NYCssä huhutaan myös metro kohtuulliseksi lutikoidenhankintapaikaksi. En usko että hutongissa kulkiessa mistään lutikat niskaan hyppivät. Tyttärellä ekassa Pekingin asunnossa oli torakoita – erittäin ällöttävää – kämppä oli siistissä kerrostalossa. Nykyinen kämppä hutongissa on oikein siisti vaikka ympäristö toki varsin eksoottinen!

  • Just katselin lentoja Majorcalle. Edestakaisin 100 euroa Norjalaisella, joten sillä rahalla ei lisi saanut edes niitä kenkiä 🙂

   Kyllä minäkin luulen niiden sängystä tulleen. Hutongeissa kuitenkin oli tukevat kengät jalassa ja mentiin kovaa vauuhtia eteenpäin. Samaa mietin, että ei ne varmaan nyt ihan vauhdista kyytiin hyppää? Käytiin katsomassa yhtä hutongissa olevaa asuntoa ja oli tosi mielenkiintoinen. Samoin Pijangin hotelli, josta pidin kovasti, oli vanhaan hutongiin tehty. Olisi kyllä mielenkiintoista sellaisessa ympäristössä asua pidempään!

   Yäk. Torakoita. Madeiralla näin niitä hotellin pihalla, mutta en huoneissa. Balilla toralla oli vallannut kylppärin WC-paperirullan asuinpaikakseen. Se ei luopunut siitä, vaikka suihkutin hiuslakkaa ja muita ötökkämyrkkyjä sen päälle. Lopputulos oli, että torakka sai pitää rullansa ja minä hain uuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *