Viikkokatsaus

Viime viikkoon mahtui kerrankin niin paljon mukavaa, että siitä kehtaa kirjoittaa.

  • Maanantaina rupesin miettimään, että enkös ollut tilannut uudet silmälasit tässä taanoin. Soitto optikolle kertoi, että siellähän ne odottelivat noutajaansa. Uudet lasit ovat liki samanlaiset kuin vanhatkin paitsi, että nyt niillä näkeekin jotain.
  • Tiistaina lensimme etelän aurinkoon, tai oikeammin tässä tapauksessa Helsingin vesisateeseen. Koska Helsingissä oli käynnissä joku muotoiluhässäkkäviikko, kaikki järkevän hintaiset hotellihuoneet oli tietenkin varattu. Löysimme itsemme mieletömästä CheapSleep Helsinki Executive Suitesta, joka oli niin suuri, että vessat ja suihkut on jouduttu sijoittamaan jopa ihan eri käytävälle!
Viikkokatsaus
Chalupa LAB. New Mexican Style. Järkyttävän suuria ja hyviä annoksia tarjolla. Tämä on ketju, joten löytyy ympäri Hesaa.

 • Kävin kuuntelemassa PING Studion ohjelman, jossa aiheena oli sisältömarkkinoinnin mahdollisuudet B2B-bisneksessä. Medialiiton Noora Pinjanmaa availi väitöskirjansa aihetta, eli sitä kuinka sisällöntuottajat ja mediatalot yrittävät sopeutua sosiaalisen median aiheuttamiin haasteisiin.

Juttuhan nimittäin menee niin, että jokainen bloggaajakin on oma mediansa ja että sisällöntuotanto on tullut myös toimituksiin, halusivat toimittajat sitä tai eivät. Jos toimittajan kynä ei liiku, joku tekee sen sisällön kuitenkin. Tämän tajuaminen on vielä hieman vaiheessa ainakin perinteisessä printissä. Lisäksi Nooralla oli moni hyviä pointeja liittyen sisältömarkkinoinnin strategiaan ja mitattavuuteen.

Lisäksi oli kolme muuta casea sisältömarkkinoinnista B2B-bisneksessä, mutta ne jäivät kyllä Nooran tykityksen jälkeen melko laimeiksi esityksiksi.

  • Iltaohjelmaksi oli Radisson Blu Seaside Hotellin avajaiset. Arvoin pitkään osallistunko vai en, mutta hyvä että menin. Erinomaisen hyvin toteutetut hotellin avajaiset! Paikka oli rempattu fiksusti uusiksi. Teemana stadilaisuus! Illan päätti Tuomari Nurmio ja Tonnin Stiflat, joka lienee Stadin biisien klassikko? Tuohon hotelliin pitää ehdotomasti mennä yöpymään jossakin vaiheessa.
Viikkokatsaus
Pojat saa samaan hintaan, kun varaa suiten…(ei oikeasti)

Viikkokatsaus

Viikkokatsaus
Tuomari Nurmio & Tonnin stiflat

Viikkokatsaus

  • Keskiviikkona suuntasin kaupungille tutustumaan ja sanomaan oman mielipiteeni uudesta kännykkäsovellutuksesta. Appsi on kuitenkin vielä ihan alkuvaiheissa, joten palataan siihen sitten kun projekti etenee. Iltapäivästä alkoi Matkabloggaajat .fi -sivuston palaveeri, joka kesti aivan liian pitkään. Rehellisyyden nimissä kahtena peräkkäisenä iltana runsas viinin nautiskelu käy jo työstä.
  • Torstaina iltapäivästä sitten se tärkein, eli sisaren uuden koiranpennun näkeminen. Siis voi hellanlettas kuinka über söpö ihanuus. Milalla on arviolta ikää 3-4 kk ja se on viettänyt Suomessa tätä kirjoittaessa vasta reilun viikon. Koira on ns. rescue koira, joka on hankittu Liettuasta. Mitään muuta tietoa ei ole kuin, että pennut on löydetty maatilan navetasta. Kovin oli vielä arka. Illasta suuntasimme Tepon kanssa Herttoniemen kartanon maille ravintola Wanhaan myllyyn herkuttelemaan ja juomaan samppanjaa.

Viikkokatsaus

Herttoniemen kartano ja Wanha Mylly

 • Perjantaina häivyimmekin jo ihan mielellämme kohti Oulua. Ihan mutisematta se ei nyt kuitenkaan sujunut.

Tiedättehän ne köydet, joilla check in-tiskeille ohjataan lentomatkustajia. Ne köydet voi sijoittaa ohjaamaan asiakkaan helposti oikealle tiskille, tai sitten ne voi sijoittaa niin, että asiakkaat ovat ainakin virkailijan mielestä väärässä jonossa. Tilanne oli se, että kuusi asiakasta jonottaa samassa jonossa kahdelle tiskille, joisa toisessa on merkintä Priority ja toisessa Platina.

Hämmästys on suuri, kun puhiseva rouva kiipeää tiskin takaa huutelemaan onko jonossa Platina-korttilaisia. Jos ei nimittäin platina kiiltele taskussa, olet väärässä jonossa. Voi kauhistus kuinka hankalaa : ( Siis ei asiakkaille, mutta virkailijalle. Virkailija järjesteli aikansa asiakkaita mieleiseensä muodostelmaan ja palasi sitten palvelemaan. Saatoin ehkäpä kohteliaasti tiedustella, miksi ne köydet on vedetty niin epäloogisesti, että tilanne pääsee syntymään?

Kun vuoroni oli, halusi virkailija edelleen kommentoida, miksi olin hänestä ollut väärässä jonossa. Sinällään tylsää, sillä omasta mielestäni minä + muut asiakkaat olimme olleet juuri siinä jonossa, mihin meidät köysien avulla oli ohjattu.

Eikö joku matkustajienlogistiikkajärjestelijä ja ylimmäinen köysien siirtelijä voisi mennä ja katsoa mitä tiskien yläpuolisissa kylteissä lukee. Sitten olisikin helppo nakki käydä vetämässä ne hemskatin köydet niin, ettei yksikään, joka niiden köysien kautta kulkee, hukkuisi väärään jonoon, vaan hänellä olisi miellyttävä matka loungen kautta kohteeseen : )

 • Lauantai ja sunnuntai sujuivatkin sitten blogin kanssa temppuilun ja kotitöiden parissa. Syksy on tullut, joten istutin parvekkeelle muutaman syyskukan piristykseksi. Ihmettelin samalla ikkunalaudalla vesipurkissa ollutta, mutta ison kasan juuria kasvattunutta onnenbambua. Voisikohan sen istuttaa multaan jatkamaan kasvua?

 

Viikkokatsaus on ohi matkojen tapahtuvaa höpinää, jonka sisältö liittyy milloin mihinkin tai ei mihinkään.

2 Comments

  • Mulla olisi ”elukkapostus” joka viikko, ja ”elukka” kotona, jos vain Teppo myöntyisi.

   Meillä on aina ollut koiria kummallakin. Mulla omia 4 kpl ja Tepolla, miten sen laskee 4-5. + ne mitä on ollut kotona, kun ollaan oltu pieniä. Ollaan koiraihmisiä siis ihan kunnolla. Mutta koska järkisyyt, niin tähän talouteen en enää koiraa tule. Eikä kuulemma edes kultakalaa.

   Sisarelleni tuo on varmaan 5. tai 6. hylätty poloinen. Edelliset ovat olleet sellaisia saksanpaimenkoiran kokoisia ja oloisia, joten noin pieni on ihan uutta.

   Koiran menetys on aina kova paikka. Oikeastaan en edes halua kokea sitä enää. On se sen verran paha juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *