Ole varovainen mitä toivot …

Herätys klo 0430 on todellakin ennen sian pieremää. No mutta mikäs se on herätessä, kun klo 0930 paikallista aikaa on jo Edinburghissa. Joten ylös, ulos ja auto lentokentän parkkiin.

Tiedättekö, että Oulun lentokentällä on piano. Ai kun kivaa. Joku päätti sitten vetää päivänsäde ja menninkäinen niin perkeleen pieleen, että edes joka toinen ei osunut kohdalleen. Ja klo oli 0600. Vähän otti ns. päähän, mutta jätin kommentoimatta. Päätin kuitenkin kirjoittaa siitä blogiin. Niin paljon otti päähän.

Katsoin vaihtoaikaa ja totesin, että kone laskeutuu klo 0800 ja boarding alkaa klo 0810. Vähän harmittelin lyhyttä vaihtoa. Salaa toivoin, että se olisi ollut pidempi, jotta olisin ehtinyt käydä kunnolla Finnairin Non-Schengen-alueen Premium-loungessa.

Pikku vikoja

On olemassa etiäisiä. Siis sellaisia vahvoja tunteita jostakin. Jotenkin olo ei vaan koneessa ollut mukava. Jokin kinnasi. Kaikki ei ollut kuten pitäisi. Ja sitten meni ne valot. Jos lentokoneesta menee valot, se ei ole hyvä juttu. Valot toimivat sähköllä ja jos lentokoneessa ei ole sähköjä, se on tosi paha juttu.

Siinä me sitten istuimme, koko AYXXX   koneellinen ja kukin mietti mitä mietti. Melko kauan istuttiin ja ihmeteltiin, kunnes kapteeni kuulutti: Hyvä matkustajat, tässä koneen kapteeni. Apumoottori ”jotain”, yritetään omilla painella ”jotain”. Kiitos.

Seuraavan tunnin ja viisitoista minuuttia kuuntelimme näitä tilannetiedotteita: Hyvä matkustajat, tässä koneen kapteeni. Siirretään, yritämme, ehkä. Kiitos. Hyvä matkustajat, tässä koneen kapteeni. Moottorit toimivat nyt,  mutta navigaattori ei. Kiitos. Hyvä matkustajat, tässä koneen kapteeni. Pääsemme ehkä lähtemään, mutta ”jotain”. Kiitos.

No lopulta nousimme ylös ja alaskin tultiin. Edinburghin kone tosin oli mennyt jo ajat sitten. Transfer Service-tiskillä lyötiin kouraan liput Edinburghiin Lontoon Heathrowin kautta. Perillä 1850 paikallista aikaa.

No nyt päästään otsikkoon. Finnairin Non-Schengen-alueen Premium-lounge on todella kiva. Täällä on sauna ja nukkumapaikatkin. Lisäksi ruuat on tuunattu Suomi 100 henkeen. Viisi ja puolituntia mahdollistaa mm. tällaisen blogikirjoituksen laatimisen. Silti saattaisin olle mielummin jo Edinburghissa.

Ole siis varovainen mitä toivot. Saatat saada sen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *