Phuket, suomalaisten suosikkisaari

Phuket, suomalaisten suosikkisaari

Olen lomaillut Phuketissa lukuisia kertoja. Poikien kanssa, sekä ilman lapsia. Vuonna 2014 Phuketin rantoja siistittiin oikein urakalla aurinkovarjoista ja kaupustelijoista, ja moni niistä on kauniimpi kuin pitkiin aikoihin.

Kuvatiedostot menivät päivityksen yhteydessä pahasti sekaisin, joten kysyin kaveriltani “Phuketin Pekalta” voisinko lainata tähän juttuun hänen kuviaan. Hän onnekseni suostui. Kuvat ovat vesileimattuja, ja jos haluat nähdä hänen kuviaan lisää, niitä löytyy osoitteesta Oilinki.com.

Kata Beach

Phuketin rannoista Kata Beach on ehdoton suosikkini. Ranta jakaantuu oikeastaan kahteen rantaan. Kata Noi (pieni) ja Kata Yai (iso). Tykästyin tähän rantaan jo silloin kun lapset olivat pieniä. Katan rannat ovat olleet viimeisen vuosikymmenen puhtaita, ja rantaprofiili on matala. Vesileikit sujuivat ilman huolta isoista mainingeista.

1,5 kilometriä pitkä Kata Yain -ranta on täynnä kuppiloita, kaupustelijoita, varjoliitoa ja banana boat -ajeluita. Täällä sijaitsee myös Dino Park, johon olisi edelleen päästävä, vaikka pojat ovat jo varhaisteinejä.

Ostoksille pääsee Katathani Phuket Beach Resortin läheisyydessä, tai sitten voi mennä risteykseen, joka yhdistää Kata Beachin, Karon Beachin ja Patak Roadin toisiinsa. Isot ostoskeskukset sijaitsevat kuitenkin Patong Beachilla ja Phuket Townin suunnalla.

Hiemankin tasokkaammat hotellit löytyvät aivan rannan tuntumassa, mutta jos kuumuudessa liikkuminen ei jaksa innostaa, niin Tuk-tuk on se paras tapa kulkea rannalle, tai rantojen välillä. Katan päädyssä on erittäin kohtuuhintainen Kata Orchidacea Resort ( 60€/yö), joka on maisemiltaan tähän mennessä löytämistäni parhain. Hotelli ei sovellu liikuntaesteisille, sillä esim. huoneeseemme joutui kiipeämään 144 porrasta.

Samassa päädyssä sijaitsee legendaarinen Ska Bar, jossa saa loistavaa seafoodia. Tänne kannattaa tulla notkumaan iltaa – tosin ilman lapsia.

IMG_2305

IMG_2304

Karon Beach

Karon Beachin on kolme kilometriä pitkä ja leveä hiekkaranta. Tämä ranta ei ole koskaan viehättänyt minua. Osin siksi, että hotellit sijaitsevat kaukana rannasta, suuren tien takana. Lähelle rantaa pääsee majoittumalla esim. Hiltonissa tai Mövenpickissä (erittäin hyvä, mutta hintava), mutta siltikin se ranta jää tien toiselle puolelle, ja palvelut ym. tuntuvat minusta hajaantuneen jotenkin liian laajalle alueelle.

Olennaisimmat palvelut löytyvät rannan pohjoispäädystä liikenneympyrän läheisyydestä. Rannan eteläpäässä löytyy Karon Plaza, josta voi hakea halvat t-paidat ja muut krääsät, jos sellaista kaipaa. Samantyyppinen ostospaikka on Karonin basaarialue.

Patong Beach

Patong Beach on vanhin lomakohde Phuketin saarella. Kolmisen kilometriä pitkä ranta on Patongin länsipuolella. Joka kerta käydessäni, vesi on ollut sameaa, ja rantaa ei voi sanoa kauniiksi. Kun mukaan otetaan Bangla Road, ja sen sivukadut Crocodile, Eric, Gonzo ja Seadragon, en löydä yhtään syytä, miksi Patongille kannattaisi mennä.

Osa käy patongilla ostoksilla, ja Jungceylon onkin siisti ostoskeskus. Patong OTOP Shopping Paradise on auki aamukymmenestä kahteen asti yöllä, ja tarjoaa basaaritasoista roinaa

Kamala Beach

Kamala Beach on älyttömän leppoisa ranta. Mukavia ravintoloita on paljon, mutta yöelämää ei juuri laisinkaan. Täällä löytyy myös huvila-alue, missä monelle silmäätekevällä ja kuuluisalla on oma huvilansa. Tietä, joka kulkee alueen läpi kutsutaan “miljonäärien mailiksi”, ja se on loistava maisemareitti, josta aukeavat maisemat Andamaanienmerelle ja Patong Beachille.

Surin Beach

Surin on ehkäpä Phuketin rannoista “luksusmaisin”. Hotellit eivät sijaitse aivan rannassa, mutta niiden sijasta rannalta löytyy beach clubeja, joista osa on hyvin hintavia. Rannan ympäristö ei ole mitenkään viehättävää, mutta itse ranta kylläkin.

Laem Singh Beach

Patongin pohjoispuolelta, Kamala Beachin ja Surin Beachin välissä on Laem Sing Beach, joka on hyvällä tahdolla mitattuna n. 200 metriä pitkä. Rannalle pääsy vaatii hieman vaivaa, koska se sijaitsee jyrkän niemekkeen alla. Laskeutumaan pääsee muistaakseni kahta eri reittiä, jotka kummatkin ovat melko hankalia.

Banana Beach

Tämä on ehkäpä Phuketin todellinen “salainen ranta”. Banana Beach sijaitsee Bang Tao Beachin ja Nai Thon Beachin välissä. Moni kuvalilee jo Nai Thon Beachiakin “salaiseksi”, mutta tämä rantakaistale on vieläkin hiljaisempi.

Banana Beachille löytää Bang Taosta rantatietä pohjoiseen. Banana Beach sijaitsee Trisara-hotellin jälkeen ennen Naithon Beachia. Rannalle pääsee, kun löytää parkkipaikan, jossa lukee To Nai Thon, ja laskeutuu siitä alas rantaan. Varminta on kuitenkin kysellä ohjeita paikallisilta

On tietynlainen mysteeri, miksi Banana Beach on säilynyt liki autiona näin pitkään. Mutta hyvä niin.

Phuketissa on monia paikoja missä käydä. On kuitenkin yksi paikka, joissa itse on tullut käytyä useammankin kerran.

Promthep Cape

Phuketin eteläisimmällä niemenkärjellä sijaitsee näköalapaikka, Promthep Cape.  Tältä löytyy majakka, temppeli, sekä läheltä jälleen lisää mukavia rantoja, joissa voi ihailla auringonlaskua lämpimänkosteassa yössä, aaltojen kohistessa pimeässä. Paikalliset tulevat tänne, koska majakka on omistettu kuningasperheelle. Minä palaan tänne aina uudestaan maiseman takia.

IMG_2324

22 Comments

 • Upeita kuvia, wow! Itsehän en ole koskaan Phuketissa päinkään käynyt, vaikka kohde tavallaan tullut tutuksi kun suurin osa suomalaissita kuitenkin siellä tuntuu reissaavaan – tä postaus oli hyvä niin tiedän itsekin mestasta vähän enempi 😀

 • Mulla on ollut aika paljon ennakkoluuloja Phuketista, mutta tämä postaus antoi paikasta myönteisemmän kuvan 🙂 Todella upean näköisiä maisemia! Kiva että esittelit kattavasti eri rantavaihtoehtoja 🙂

 • Tuttuja maisemia! Kävin Phuketissa perhelomalla vuonna 2008, ja siitä lähtien on ollut pienoinen hinku takaisin Thaimaahan. Ainakin Kata Noi ja Karon Beach tuli näistä testattua ja Phuket Townissa shoppailtua. Oma lempparini oli joku pienempi ranta, mutta en kuollaksenikaan muista sen nimeä. En ainakaan näiden otosten joukosta sitä tunnista. Vitsi kun olisi silloin tiennyt noista “salaisista” rannoista, mutta vanhempien perässähän sitä aika pitkälti tuli tuolla reissulla kuljettua.

 • En tiedä mikä siinä on, mutta Phuket ja Thaimaa ei vain ole erityisemmin houkutellut, rantojen siistintä kaikin puolin on varmastikin ollut paikallaan.
  Tämä oli kuitenkin oikein kattava paketti matkaa niihin maisemiin suunnitteleville!

 • Upeita kuvia ja ihanan kattava listaus Phuketin rannoista. Phuket on jäänyt kyllä välistä sen ensimmäisen mielikuvan vuoksi, mikä paikasta tulee, mutta näiden kuvien siivittämänä voisin hyvinkin kuvitella käyväni siellä

 • Kattava listaus – jos joskus suuntaan Phuketiin, kaivan tämän postauksen esiin valitessani sopivaa rantaa tukikohdaksi lomalle. Toistaiseksi olen kiertänyt Phuketin kaukaa Thaimaan eteläosiin suuntautuvilla reissuilla. Kerran olen sen läpi kulkenut matkalla Koh Raya Yaille, ja silloinkin bussi vei vain Phuket Towniin. Ei sillä, että meininki esim. lempparikohteessani Ao Nangissa olisi varmaankaan kovin erilaista (varsinkaan nykyään, kun ilmeisesti sekin on kasvanut viime vuosina ihan hurjasti), mutta minä vaan tykkään niistä karstikallioista ja pienistä saarista ihan valtavan paljon enemmän kuin pitkästä ja leveästä rannasta. Tästä syystä en myöskään Khao Lakiin ihastunut silmittömästi, vaikka onhan se Thaimaa aina ihana.

 • Itse olen käynyt Patong Beachillä parikymmentä vuotta sitten. Silloin itselle se oli varsin passeli paikka – tuskin nykyään. Toisaalta olisi kiva käydä uudestaan ja katsoa mikä on muuttunut. Samoissa paikoissa on kiva käydä toistamiseen, kun ei ole niin ADHD olo nähdä kaikkia paikkoja, on aikaa juoda Singhaa rauhassa palmun alla- jos rauhaa enää Patong Beachiltä mistään löytää 😀

 • Mä en ole oikein koskaan hahmottanut, että millainen paikka Phuket on, kun en ole siellä käynyt. Tai siis että miten paljon erityylisiä paikkoja/rantoja sieltä löytyy. Itse jos lähtisin niin taatusti ettisin Banana beachin ja muut secret spotit. 🙂

 • Olipas hieno opas Phuketiin. Tuolla ei olekaan vielä tullut käytyä, mutta vappuna lähdetään kunnolla Thaimaan kautta maailmalle, joten tätä postausta voitaisiin käyttää oppaana löytääksemme oman näköisen rannan. 🙂

 • Jo nimi Phuket saa minussa aikaan sellaisen fiilikse, että sinne en ainakaan halua. Phuketin yhdistää jotenkin automaattisesti turisteihin ja ruuhkaisiin rantoihin. Nämä rannat ja maisemta näyttää kuitenkin oikein mukvailta, ja pieni norsupatsas on ihana!

 • Tuleepas nostalginen fiilis tätä lukiessa. Asuin viime talven Phuketissa ja vaikka siitä kaikkea paskaa on tullut kuultua, viihdyin ja vietin tuolla uskomattoman ihanan talven. Loppupeleissä Phuketissa on paljon pieniä, suloisia paikkoja, jotka ovat piilossa vähän kaikelta – näitä “secret spotteja” tuli löydettyä ihan urakalla 🙂

 • Asuin talvella 2009-2010 6 kk aivan Dino Parkin vieressä, ja oli kamala nähdä kun joka ilta joku toi norsunpoikasen sen eteen kadulle ihmisten lääppimäksi ja kuvaamaksi. Sen vuoksi en käynyt kyseisessä puistossa kertaakaan. Kävin joskus jollakin “secret beachilla” minne pääsi vain veneellä (ei mitään muistikuvaa rannan oikeasta nimestä), mutta vapaapäivinä menin usein suosikkirannalleni Surinille jollekin beach clubille. Yleisesti ottaen en tykännyt saaresta lainkaan, eikä minulla ole mitään tarvetta mennä sinne uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *