Marbella <3

Marbella, Costa del Solin ökykohde

Marbella, Costa del Solin ökykohde ja jet-set:in temmellyskenttä saa turistin hämmentyneeksi. Missä ovat kaikki ökyasunnot, Lamborghinit ja Guccit? Paikka näyttää tylsältä ja tavalliselta espanjalaiselta kaupungilta.

Vanhasta kaupungista löytyy vain pieni pätkä maurien rakentamaa muuria ja San Juan de Diosin kappeli. Valkoisten talojen välissä kiemurtelevat kadut eivät tuo mieleen ökyilyä, vaan oikeastaan Kreikan pienet kylät. Plaza de los Naranjos, vanhankaupungin keskuskin on ihan tavallinen aukio, jonka keskellä on appelsiinipuita.

Marbella_Town_Hall
*

San_pedro_alcantara_kirche
*

Kultainen maili johtaa Puerto Banúkseen

Marbella, Costa del Solin ikoninen lomakohde kuitenkin huijaa turistia. Luksus ei ole sijoittunut kaupungin keskustaan, vaan seitsemän kilometrin välimatkalle Marbellasta Puerto Banúksen huvivenesatamaan. Tätä rantapätkää kutsutaan usein “Kultaiseksi mailiksi”, sillä täällä sijaitsee mm. Saudi-Arabian kuninkaan kesähuvila, joka on täysi kopio USA:n Valkoisesta talosta. Alueella myydään vuosittain muutama sata asuntoa hintaan 10 -25 miljoonaa euroa.

Kultainen maili päättyy Puerto Banúksen huvivenesatamaan, jossa luksus sitten onkin vahvasti läsnä. Täällä voi bongata Euroopan hienoimpia jahteja. Pelkkä satamapaikka Puerto Banúksessa maksaa kymmeniä tuhansia euroja. Liki kaikki sataman 915 isoa venettä näyttivät nyt olevan paikoillaan ja niillä liikkui vain huoltohenkilökuntaa puunaamassa ja kunnostamassa aluksia.

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Puerto Banús on ehdottomasti vierailun arvoinen

Puerto Banús oli vielä aamusta hyvin rauhallinen ja miellyttävä paikka kävellä. Ravintolat vasta availivat oviaan ja terasseilla oli tilaa. Tänne kannattaa ehdottomasti tulla Marbellan reissulla käymään.

Satama on siinä mielessä kompakti, että hätätilassa voi uudistaa karderoopinsa, ostaa uudet meikit ja aurinkolasit sekä timantit yhdeltä pieneltä kadun pätkältä. Arabit saattavat muuten ostaa koruja yhden päivän aikana Cartierin liikkeestä 60 miljoonalla eurolla.

Autoista tunnistin Ferrarin, Maseratin ja Bentleyn. AMG-Mersu näytti täällä kelpaavan vain kauppakassiksi. Parkkipaikka ongelma vaivaa myös kalliiden autojen kuljettajia. Niitä kun ei alueella ole. Auto kannattaa jättää suosiolla parkkihalliin hieman kauemmas rannasta.

Tod´s:in, Escadan, Cristian Diorin, Versacen, ja Louis Vouittonin näyteikkunat olivat kieltämättä hyvin houkuttelevia, mutta ei Espanjan suurimman Corte Inglés-tavaratalon valikoimissakaan mitään vikaa ollut. Suosittelen siellä käymistä, sillä se on yksi Corte Inglés-tavaratalojen lippulaivoista.

Ocean Club, Marbellan tunnetuin beach club, joka on tunnettu samppanjajuhlistaan, jäi nyt kokeilematta. Paikassa on 1 000 neliön uima-allas ja kallein samppanjapullo maksaa 30 000 euroa. Jos ajattelet mennä, varaa aurinkopeti etukäteen. Super VIP SQuare paketti maksaa 10 000 euroa ja sisältää seuraavanlaisen juomasetin:

  • 9 x Spray boxes – Veuve Cliquot 0.75L
  • 5 x Spray boxes – Dom Pérignon 0.75L
  • 5 x Dom Pérignon 0.75L
  • 5 x Dom Pérignon Rose 0.75L

Marbella

Marbella, Costa del Solin miellyttävä kohde ihan normaalilla budjetillakin

Marbella on Malagaa paljon pienempi kaupunki ja muutamia luksusalueita lukuunottamatta normaali kaupunkikohde. Ehkä kuitenkin hieman tavallista siistimpi ja siksi miellyttävä paikka muutaman päivän lomailuun. Valtaosa Marbellan ravintoloista on aivan normaalihintaisia ja hotellien hintataso on laatuunsa nähden kohtuullinen.

Marbellassa yövyimme kahdessa eri hotellissa. The Urban Villa on boutique-hotelli ja sen terassilta aukeavat maisemat ovat yksinkertaisen upeat. Hotelli sijaitsee korkealla kallion päällä ja jos oikein tarkasti katsoo, saattaa nähdä Gibralttarin. Huone oli pieni, mutta aamiainen, terassi ja maisema korvasivat puuttuvat neliöt. Hintaa yöllä 89 euroa.

Marbella

Marbella

Marbella

Marbella

Huoneistonhotelli Guadalpinissa saimme käyttöömme ison kattohuoneiston, jossa oli kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone, kaksi kylpyhuonetta, patio ja katolla oma terassi, sekä yksityinen poreallas. Tämä olisi sopinut perheellekin hyvin. Hintaa ilman aamiaista oli 90 euroa. Illalla, kun ilma kylmeni, alkoi varsinainen nautinto. Auringon laskiessa Välimereen, porealtaan lämmin vesi ja pullollinen kylmään kuohuvaa olivat juuri sopiva yhdistelmä.

Marbella

Marbella

Marbella

*merkityt kuvat Wikimedia Commons

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *