Khao Lakin parhaat rannat – Löydätkö suosikkisi

Khao Lakin parhaat rannat on nyt etsitty, katsastettu ja arvioitu. Khao Lakin parhaat rannat listalle pääsivät Nang Thong Beach, Coconut Beach, White Sand Beach ja Bang Sak Beach.

Khao Lakin parhaat rannat | Nang Thong Beach

Nang Thong Beach on Khao Lakin rannoista epäilemättä se suosituin ja samalla ruuhkaisin. Suurin osa hotelleista, kuten myös erilaisista palveluista sijaitsee Nang Thong Beach lähettyvillä.

Ranta on 2,5 km pitkä ja se jakaantuu oikeastaan useampiin pienempiin rantoihin, joita kuitenkin kutsutaan samalla nimellä. Kaksi hotelleistamme sijaitsi tällä rannalla ja etenkin auringonlaskua tuli täällä fiilisteltyä useampana iltana. Rannassa ei varsinaisesti ollut yhtään mitään vikaa, mutta se oli, noh… vain perusranta. Toki esim. Phuketin Kataan ja Karoniin verrattuna paratiisimaisen rauhallinen.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lak hotellikokemuksia

Khao Lakin parhaat rannat | White Sand Beach

White Sand Beach rannalla on pituutta 2 kilometriä ja sitä reunustavat palmurivistöt. Ranta alkaa Pakarang niemen jälkeen ja sitä kutsutaan myös nimellä Laem Pakarang.

White Sand Beach on erittäin siisti ranta ja etenkin aamusta lenkkeilijöiden suosiossa. Vuokrattavia aurinkotuoleja, sekä suihkut ja vessat löytyvät. Rannalla on pientä hotellitoimintaa, sekä ravintoloita.

White Sand Beachin ranta syvenee melko nopeasti ja vesirajassa pyörii aaltojen mukana paljon korallin palasia. Kun rantaa kävelee jonkin matkaa näkee kasvien alla hotellin luurangon vuoden 2004 tsunamin jäljiltä.

White Sand Beach oli makuumme liian täynnä auringonpalvojia, mutta palveluiden puolesta kelpo ranta kyseessä.

Khao Lakin parhaat rannat | Pak Weep Beach

Pak Weep Beach on tavallaan pieni osa White Sand Beachia. Se on vähemmän ”korallinen” kuin White Sand Beach ja syvenee myös nopeasti.

Tämä osa rantaa on rauhaa rakastavan paikka. Rannalla ei ole lainkaan veneitä, ei vesiskoottereita eikä kaupustelijoita, joten täällä saa olla täysin rauhassa. Muutama rantakuppia löytyy. Ei kuitenkaan sykähdyttänyt mitenkään erityisesti.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat | Coconut Beach

Coconut Beach on White Sand Beachin eteläisin osa. Eli se sijoittuu Pak Weep Beachin ja Bang Sak Beachin väliin. Coconut Beach on hyvä ranta, jossa saa helposti hyvää ruokaa ja kylmään juomaa. Käydessämme rannalla oli varsin tyyntä, vaikka samaan aikaan Nang Thong Beachillä oli kova aallokko.

Coconut Beachin tunnuskuvaksi on noussut merelle päin kaartuva palmu, jonka latva on katkennut pois, ja jonka runkoon ripustetussa keinussa kaikki haluavat ottaa itsestään lomamuiston.

Ei hassumpi paikka loikoiluun ja pienten rapujen tarkkailuun.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat | Bang Sak Beach

Bang Sak Beach oli täydellisin ranta meille. Varjoa ja aurinkoa sopivassa suhtessa. Ei kaupustelijoita, ei liikaa turisteja ja rantaa riitti kävellä väsymiseen saakka. Bang Sak Beachilla rantaa reunustavat erityisen kauniit kasuariina puut, joiden välistä voi vuokrata vaikka riippukeinun itselleen.

Ranta syvenee hitaasti, joten se sopii myös pienille lapsillekin. Alueella on muutama erinomainen ravintola ja niiden yhteydestä löytyvät myös vessat. Ravintolat sijaitsevat tien varressa, eli varsinaisia rantakuppiloita ei ole, mutta tarjoilu pelaa myös hiekalle.

Bang Sak Beach on näistä esitellyistä rannoista varmasti suurimmalle osalla se tuntemattomin. Paikallisille tämä helmi taas on hyvinkin tuttu. He saapuvat suurin joukoin rannalle etenkin viikonloppuisin. Aurinkoon he eivät mene, vaan viettävät aikaa ja kokkailevat puiden alla varjossa.

Kuten rakkaalla lapsella, on tälläkin rannalla pari muutakin nimeä. Bang Sak Beach saattaa löytyä kartasta myös Takua pa ja Changwat Phangnga nimillä.

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat

Khao Lakin parhaat rannat
Anteeksi. Missä on minun osuuteni ruuasta?

Khao Lakin parhaat rannat

16 Comments

 • Kauniita rantoja näyttäisivät olevan. Thaimaa on kokonaan kokematta mutta joku sellainen rauhallisempi ranta voisi olla kiva. Noi lilluvat korallit hieman mietityttää. Eikös se kuitenkin ole aika terävää?

  Piti lukea toi Tsunamin luuranko pariin kertaan 😊

 • Vaikka periaatteenamme on ollutkin, ettei kahta kertaa samaan paikka, koska maailmassa on niin paljon nähtävää, mutta Khao Lakissa olemme käyneet jo kolme kertaa ja vieläkin voisi mennä. Nyt ollaan Mauririuksella ja tämä on ehkä ilmastoltaan vieläkin mukavampi ja ihmiset ovat todella ystävällisiä. Todellisia rantaparatiiseja molemmat.

 • Upeita kuvia ja letkeä tunnelma välittyy tänne tuuliseen Lontooseen saakka. Siitä kun minä olen käynyt Thaimaassa on jo todella kauan, se oli muistaakseni vuonna 2000, mutta muistan edelleen ne ihanat rannat tarkasti. Näistä suosikkini olisi varmaan Bang Sak Beach.

 • Tulee kyllä ikävä Khao Lakia. Jollain tavoin paikka kun oli miellyttävän rauhallinen. Tässä uutena tuli tuo Bang Sak beach. Kivalta näytti sekin. White sand beachiltä kävelimme Pohjoissuunnan rannoille. Ihan parasta paikassa oli tuo pitkä rantaviiva, missä oli mukava tehdä päivälenkkiä rantaviivaa pitkin. Suunnittelemme olevamme jouluna pois Vietnamissa mutta nyt pohdin, että pitäisikös sittenkin mennä Thaimaaseen.

 • Mä tarvitsen rantaloman. Nyt heti kiitos! 😀 Näitä kuvia katsellessa tuli siis hirveä aurinkoikävä ja melkein voin tuntea hiekan varpaiden alla. Rantalomaa joudun kuitenkin odottelemaan vielä loppusyksyyn asti. Thaimaassa en ole vielä käynyt, mutta ensi talvena olisi tarkoitus kiertää reittiä Chiang Mai, Krabi, Ko Lanta ja Trangin saaret, ja Bangkokista kotiin.

 • Kiitos❤️ Vajaan kuukauden päästä matkaan. Oliko tuolla white sands beachilla vielä rantapetejä vukralla? Kuulin ettei olisi enää? Miten muilla rannoilla? Hiekassa en tykkäisi makoilla 😂
  Mutta kiitos ihanasta tekstistä ja kuvista

  • Kiitos Tuija.

   Kyllä White Sand Beachiltä sai vuokrattua aurinkopetejä. Samoin Coconut Beachiltä. Tietenkin rannat ovat pitkiä ja varmasti yrittäjät toimivat myös sesongin mukaan. Mutta luulisi nyt, että kuukauden kuluttua olisi sesonki vielä kuumimmillaan. Samanlaisia aurinkotuoli/varjo hässäköitä, kuin esim. Katalla/Karonilla/Patongilla, tuolla ei missään ole. Onneksi!

   Ihanaa matkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *