Italian Puglia, eli Apulia – Olisiko vinkkejä?

Kiitos Finnairin matkatarjousten, nappasimme lennot Roomaan. Rooma on ihana, kaunis ja upea kaupunki, mutta nyt tarkoituksemme ei ole jäädä sinne.

Olemme ajaneet Roomasta muutamaan otteeseen Napoliin ja kiertäneet siinä samalla mm. Amalfin rannikkoa ja Campanian maakuntaa. Puglian alue on poltellut jo pitkään, joten nyt on sen vuoro.

Italian Puglia, vinkkejä kiitos 🙂

Tiedän Puglian alueesta vain sen, että siellä on useita UNESCOn kohteita. Muuten Puglia, eli Apulia on alueena täysin tuntematon. Etsinnässä ovat ne mukavimmat hotellihuoneet, joissa on jotain persoonallista. Se paras ravintola, jossa turistikin saa _hyvää_ ruokaa. Ja tietenkin paikan upeimmat nähtävyydet, jotka pitää ehdottomasti nähdä.

Eli olisiko vinkkejä? Missä kannattaa yöpyä, missä syödä ja mitä erityisesti tulisi nähdä? 

Jos olet kirjoittanut alueesta, linkkaa ihmeessä juttu luettavaksi.

 

12 Comments

 • KOPIO: Puglia oli äärimmäisen viehättävä ja ihana osa Italiaa. Trullit varmaankin käytte katsomassa Alberobellossa olkoon siellä turisteja kadut pullollaan tai ei. Gallipoli on todellakin viehättävä pieni kaupunki, suosittelen vaikkapa lounaskohteeksi. Barokki-ihme Lecce on mielestäni vierailun arvoinen, kamera kannattaa virittää jo valmiiksi. Omalta reissultamme erityisesti jäi mieleen unohtumaton lounas Locorotondossa (note to myself, kielimuuri voi johtaa yllättäviin valintoihin) sekä maagisen valon kaupunki Monopoli. Itse viihdyimme loistavasti Masseria Jorchen viini- ja ruokapatojen ääressä. Toivon teille aurinkoista ja herkullista ihanaa matkaa Pugliaan, nauttikaa ja rentoutukaa!

 • Muistaakseni Punta Prosciutto on kiva paikka, ei turisteja. Muuten yllä on varmaan riittävästi ideaa reissua varten. Tietenkin autolomailu on lukunsa, mutta ajaa n.500 km alueelle ja alueella lisäksi.

 • Omissa haaveissa myös kyseinen alue. Jos olisin yksin saanut matka kohteen päättää, olisimme päätyneet sinne viime kesänä. Päädyttiin kuitenkin Portugaliin. Mielenkiinnolla odotan mitä löydätte sieltä. 🙂

 • KOPIO: Ostunin valkoinen kaupunki ‘la città bianca’, löytyy blogista juttua viime kesältä: http://marimente.pallontallaajat.net/…/etela-italian…/ Lisäksi Alberobellon trullikylä, noita trulleja tosin sattuu matkan varrelle muutenkin esim. Coratosta Bariin ajaessa. La Coratina-oliiviöljyä kannattaa myös tuoda sieltä, on kuulemma maailman parasta

  Ja jos on aikaa, niin saappaankoron Lecce on myös käymisen arvoinen!

  Täällä myös lisää nippelitietoa Puglian ja Basilicatan alueelle: http://marimente.pallontallaajat.net/…/puglian-ja…/

 • KOPIO: https://www.masseriamontenapoleone.it/en/ Varaa muutama yö täältä! todella hurmaava paikka <3 ruoka hyvää ja kaunista. Käy Da Tucchino ravintolassa Polignano A Mare kylässä syömässä merisiilejä <3 Varaa dinneri Grotta Palazzesen ravintolasta ja pyydä pöytää aivan reunalta, mistä näkee meren kuohunnan ja auringonlaskun. Maailman romanttisin ravintola. Ajale autolla ympäri maaseutua ja käy tutustumassa miten aurinkokuivatut tomaatit oikeasti tehdään auringon alla paahtaen.

  Muista käydä myös Barissa. Pastakadulla, jossa mummot tulevat kadulle tekemään orecchiettepastaa

 • KOPIO: Tarantossa yövyin vuosia sitten Hotel Akropoliksessa. Se sijaitsee vanhassa kaupungissa entisessä ylhäisötalossa. Lungomare Vittorio Emmanuellen varrella on näköjään edelleen pizzeria Sugo e Basilico. Pizzat olivat siellä herkullisia, ja talon oma viini hyvää. Parasta oli kenties paikan jämäkkä matroona, joka aina välillä ärjäisi henkilökunnalle: antakaa tuolle ragazzolle lisää viiniä (minuun viitaten). Tarantossa olikin parasta tunnelma: hyvin vähän turisteja ja alkuperäinen Etelä-Italian ilmapiiri.

 • Polignano a Mare pitää ehdottomasti nähdä, sen komeampia maisemia saa kyllä etsiä. Matera on mieletön paikka, vaikka taitaakin sijaita Campanian puolella. Siellä luolaan tehdyssä asunnossa majaillessa tunnelma oli huikea. Me tykättiin kovasti myös kauniista Tranista. Ehkä kuitenkin upein kokemus meidän perheelle oli Marina Serra, jossa on luonnon itse muokkaama ’uima-allas’ ja komeita kalliomuodostelmia sekä luola, jonne pääsi uimaan. Jos on lapsia matkassa, myös Fasanon safarieläinpuisto on tosi hyvä kohde. Meillä ainakin koko porukka tykkäsi siitä kovasti. Kävimme katsomassa myös Castel del Monten linnan, joka oli sinänsä komea, mutta ei herättänyt sen kummempia ihastuksen huokauksia. Majoituksista mieleenpainuvin oli Putignanossa Una Perla nel Verde, jossa meillä oli oma pihatalo puutarhoineen ja paljuineen. Uima-allaskin oli upea, mutta pikkutalomme pihalla oli kiva istuskella iltaisin. Omistajat olivat ihania, välipala odotti kun saavuttiin ja aamiainen tehtiin toivomustemme mukaan. He myös suosittelivat meille hyvää ravintolaa, jossa syötiin todella herkulliset apulialaiset menut. Tykättiin kovasti myös Leccestä, mutta se on selvästi kaupunki, joka herää henkiin vasta illalla. Päivällä kadut olivat aivan hiljaiset. Myös Alberobello on käymisen arvoinen paikka, vaikkakin se oli reissumme suurin turistirysä Castel del Monten lisäksi. Apulia on sikälikin ihana kohde, että kahden viikon reissumme aikana emme törmänneet yhteenkään suomalaiseen. Ihanaa reissua teille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *